Ipar 2019-01-30T16:18:02+00:00

Ipar

NAJKLIMA

Ammóniás hűtés

A szintetikus hűtőközegek jelentősen hozzájárulnak a hűtési terület fejlődéséhez, ugyanakkor egyértelmű veszélyt jelentenek a bolygónk élő környezetére. Szerencsére léteznek szokásosan használt szintetikus hűtőfolyadékoknak olyan természetes alternatívák, amelyek nem ártanak a természetnek, és sokkal hatékonyabbak és gazdaságosabbak. Az ammóniás NH3 hűtés az új kifinomult hűtési technológiáknak köszönhetően egyre jobban előtérbe kerül.

Az ammónia színtelen, erősen irritáló gáz, jellegzetes szúrós szaggal. A környezetben szokásosan előforduló anyag, és az ember tevékenységének köszönhetően is képződik. Már évtizedek óta szokásosan használják hűtőközegként, elsősorban a nehéziparban. Ezenkívül a kereskedelmi forgalomban nagyméretű mélyhűtőkben és hűtőberendezésekben is használatos.

Lényegesen olcsóbb és 3–10%-kal hatékonyabb, mint az R-22 / R137a hűtőközegek, így az ammónia alapú rendszer kevesebb villamos áramot igényel, ezáltal csökkenti a működési költségeket.

Az ammónia fontos szerepet játszik a növények növekedésében, az emberi létben pedig szintén elengedhetetlen vegyület. Vízben, talajban és levegőben a növények és állatok nitrogénforrásaként van jelen. Az élő környezetre biztonságos, és zéró negatív hatással van a globális felmelegedésre. A szintetikus hűtőközegekhez képest ez alapvető különbség.

Az ammóniás hűtés alkalmazása:

  • Jégfelületek (pl. téli stadionok)
  • Ipari vállalkozások
  • Élelmiszeripari vállalkozások
  • Hűtő és mélyhűtő helyiségekben

LÉGKONDICIONÁLÁS

A 21. században a légkondicionálás része
a mindennapi életünknek. Mostanra
természetessé vált a különféle…

TOVÁBB

LÉGTECHNIKA

Manapság az időnk 80%-át zárt helyiségben
töltjük, ezzel arányosan növekszik a
megbetegedés esélye. Egy…

TOVÁBB

FŰTÉS

Egy új ingatlan építésekor, vagy egy már
meglévő felújításakor számos fűtési
lehetőség adódik függően…

TOVÁBB