Légkezelés – háztartás 2019-01-30T15:03:03+00:00

Légtechnika

Háztartás

Otthonainkban és az épületekben friss levegőt kell lélegeznünk. A szellőztető egység a felesleges nedvességgel együtt elvezeti a belső kilélegzett levegőt a WC-kből, fürdőszobákból és konyhákból. Ugyanakkor por- és pollenmentes friss levegővel látja el a lakórészeket. A családi házakban és lakásokban a mai magas életszínvonal megköveteli az automatikus levegőcserét olyan eltérő tevékenységekben, mint a főzés, a fürdőszoba és a WC használata vagy az éjszakai pihenés. A szellőztető egységeknek köszönhetően ezek az eltérő követelmények egyszerre teljesíthetők.

A homályos tükör, ami látszólag egy banális probléma, de valójában nagy problémát jelenthet. Már 60%-os nedvességtartalom esetén is nagyon jól terjed a penész, amely leggyakrabban a fürdőkád alatt, a szekrények és a tükör mögött stb. található. Az elégtelenül szellőztetett fürdőszobában a normál értékek meghaladják ezt a küszöbértéket, fürdés és zuhanyozás során pedig elérik a 100%-ot is.
A penészek okozta kockázatok rendkívül nagyok, mivel a láthatatlan spórák bejutnak a tüdőbe is. Sok egészségügyi problémát okozhatnak:

– főként allergiákat,
– májbetegséget,
– daganatos betegségeket

Számos lakás, különösen a társasházi lakásoknak olyan az elrendezése, hogy a fürdőszobában nincs ablakuk, amelyen szellőztethetnének. Emiatt az egyedüli lehetőség a kényszerszellőzés. A megfelelő megoldás egy nagy teljesítményű és csendes működésű ventilátor jelenti. A ventilátor tervezésénél a legfontosabb paramétereket a fürdőszoba méretei és a vízelvezető cső hossza alkotja. Annak érdekében, hogy a ventilátor ne zavarja a fürdőszoba stílusát, számos műanyag szellőzőrács és fémrács kapható.

Megoldást keres a fürdőszobája szellőztetésére?
Konkrét ajánlatért, a helyiségek felméréséért vagy megoldás tervezéséért kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot

LÉGKONDICIONÁLÁS

A 21. században a légkondicionálás része
a mindennapi életünknek. Mostanra
természetessé vált a különféle…

TOVÁBB

FŰTÉS

Egy új ingatlan építésekor, vagy egy már
meglévő felújításakor számos fűtési
lehetőség adódik függően…

TOVÁBB